Poes Dunya is weer terug na drie weken.

Dunya2094118d

Beste Allemaal,

Ik heb twee poesjes in huis en een heet Dunya, de andere Kleintje.

Mijn Poes Dunya houdt van naar buitengaan, maar ik houdt haar buiten altijd aan een touwtje. Zij is een of twee keer stiekem naar buiten gegaan,maar zij is altijd terug gekomen als ik haar naam riep.

Dunya was stiekem buiten gesprongen twee dagen voor mijn vakantie voor mijn vertrekdag en zij is niet meer teruggekomen. Ik ging op vakantie, helaas zonder dat mijn poes terug was. Ik had oppas voor mijn andere kat en ook gevraagd aan de oppas of die eventueel wilde blijven zoeken en goed uitkijken naar Dunya. Kleintje thuis voelde zich niet lekker had geen zin om te eten, omdat zij niet gewend was dat iedereen weg was en zij alleen thuis was.

Voordat ik op vakantie ging had ik advertenties gemaakt en uitgeprint en overal in de buurt opgeplakt. Ook paar buurmensen aangesproken en mijn verhaal verteld.

Twee weken later kreeg ik een telefoontje dat mogelijk iemand wist waar mijn kat wass. Zij was ergens in een ruimte soort garagebox waar zij vastzat, omdat zij door een klein raampje binnen is gegaan maar eruit springen kon zij niet meer. Er komen daar heel af en toe maar mensen, dus in die tijd was daar niemand. Iemand heeft miauwgeluiden gehoord en heeft met mij contact opgenomen, omdat hij de advertentie en de posters buiten had.

Ik heb gelijk de oppas van mijn andere kat geïnformeerd en zij heeft Dunya veilig thuis gebracht.

Tip 1: Plak in de buurt posters op met een foto van de kat met telefoonnummer.

Tip 2: Buurtbewoners aanspreken en vertellen wat er gebeurd is.

Tip 3: Ga buiten in de avond wandelen in de buurt, wanneer het buiten wat rustiger is en zoek in de buurt en roep de naam van de kat.

Tip 4: Halsband met naam en telefoonnummer, chip (registratie niet vergeten), tracker super handig.

Tip 5: Kijk vooral op plekken waar een kat in kan kruipen, zoals klein raampje, garage etc,